×
Your cart is empty.
Poctivá šľahačka, ako má byť
5. júna 2015 Wordbajan Wordpress

Poctivá šľahačka, ako má byť

Posted in Blog

Poctivá šľahačka, ako má byť

Musí držať!

Aby bol efekt dokonalý, šľahačka musí byť naozaj urobená dobre. Často sa totiž zúfalo pozeráme na zhluk guličiek a hrudiek namiesto toho, čo vidieť chceme. A väčšinou teda chceme, aby nám to nestekalo po prstoch a nezničilo celkový dojem z koláča. Je s tým síce troška viac roboty, v porovnaní s pohodlím kúpenej sprejovej šľahačky, ale našťastie existuje zopár dobrých trikov na to, aby sme to aj doma zvládli a vyšľahali poriadne do tuha.

Základ je smotana

Určite ju zbytočné snažiť sa ju vyrobiť len tak z nejakej sladkej smotany. Na poctivú šľahačku potrebujete poctivú smotanu. Obsah tuku musí mať minimálne 30%. Melina dokonca ponúka kvalitnú extra krémovú Tortovú šľahačku s 36% tuku. Čím viac tuku, tým chutnejšia bude hotová šľahačka.

Na všetko sú triky

Keď už doma smotanu máme, nemenej podstatné je, aby bola dobre zachladená. Dokonca sa odporúča tesne pred šľahaním ju na pár minút hodiť do mrazničky. A to nielen smotanu, ale aj náradie, ktoré budete používať. Potom sa pustite do práce. Zabrať by vám to nemalo viac ako 2 minúty. Za ten čas by šľahačka mala byť tuhá a vyšľahaná. Ak to budete naťahovať, namútite si možno až maslo… 🙂 Ak sa vám to za tento čas nepodarilo, dôvodov môže byť niekoľko. Mastná miska, či nástroje, ktorými ste to pripravovali, prípadne ste málo miskou točili. Cukrári odporúčajú počas šľahania misku otáčať.
Stužovač je taký malý pomocník, aby šľahačka dobre držala, ale môže ovplyvniť výslednú chuť. Niektorí profíci zapracujú do šľahačky aj želatínu. Je to taký trik na to, aby to na torte vydržalo v rovnakom stave aj niekoľko dní. Inak vám za bežných okolností a poveternostných podmienok bežná šľahačka udrží svoj tvar asi dve hodiny.