×
Your cart is empty.
Pažítka je plná zdravia!
6. júla 2015 Wordbajan Wordpress

Pažítka je plná zdravia!

Posted in Blog

Pažítka je plná zdravia!

Na leto ako stvorené

Cottage sa hodí ako na raňajky, tak na desiatu alebo ľahkú večeru. Pažítka je zase skvelá bylina, ktorá dodá jedlám typickú sviežu chuť. Dávame si nasekanú na maslový chlebík alebo prihadzujeme do varených jedál. No doslova vás očarí až v kombinácii s týmto čerstvým smotanovým syrom.

Hrudky cottage cheese obsahujú mnoho živých mliečnych baktérií a tým, že majú málo tuku, hodia sa naozaj nielen pre tých, čo si strážia hmotnosť, ale pre kohokoľvek v rámci zdravej stravy. A hlavne počas leta, kedy vyhľadávame vyslovene ľahké, lahodné jedlá. Žalúdok sa zaplní, pocit hladu je preč a určite z neho nepriberiete. Spolu so spomínanou pažítkou si doprajete naozaj chutné jedlo, ktoré vás nadlho zasýti. Pažítka spustí tráviaci proces, účinkuje dokonca aj proti črevným parazitom a znižuje tlak a cholesterol. Obsahuje vysoké množstvo vitamínu C, ale aj plno ďalších látok. Vlákninu, železo, vápnik, či horčík. Z vitamínov skoro celú abecedu. A, B, C, E aj K. Takisto betakarotén alebo významnú kyselinu listovú.

Bohaté zloženie aj použitie

Pažítka síce nie každému vonia a chutí, ale vzdávať by sme sa jej nemali. Vďaka všetkým tým spomínaným látkam podporí našu obranyschopnosť. Chráni aj pred voľnými radikálmi, takže je dobrým antioxidantom. Hojí rany, má antiseptické účinky. Celkovo podporí trávenie, zvyšuje chuť do jedla a je prevenciou pred kardiovaskulárnymi ochoreniami. Celkom bohatý zoznam pozitívnych vlastností, čo poviete?

Určite má všestranné využitie. Do polievok, rizota, k mäsu a nátierok od výmyslu sveta. Ale spojenie s chottage syrom je skutočne atraktívne! Prosto, táto dvojka k sebe jednoducho pasuje. Vedia to aj v Meline, kde pre vás vyrábajú Cottage cheese s pažítkou, dokonca vo verzii light. Do leta ako vyšité! Tak čo, už ste vyskúšali?