×
Your cart is empty.
Mliečne nápoje chutia aj v lete!
10. augusta 2015 Wordbajan Wordpress

Mliečne nápoje chutia aj v lete!

Posted in Blog

Mliečne nápoje chutia aj v lete!

Aj nápoj, aj potravina

Vychladené kyslomliečne výrobky sú naozaj počas leta to pravé. Veľmi zdravé, chutné a lahodné. Obsahujú obrovské množstvo dobrých baktérií, vitamínov, dôležitých mliečnych bielkovín a aj minerálnych látok. Vo všeobecnosti mávajú málo tuku, takže k letnej plavkovej postavičke sú ako stvorené. Keďže ide o mliečne výrobky, samozrejme si dodáte aj nemalé množstvo vápnika. Dodajú energiu aj zasýtia. Kefír alebo cmar sú ľahko stráviteľné, nezaťažia váš žalúdok, nebudete po ich konzumácií malátni. Okrem toho probiotické baktérie pomáhajú budovať imunitu, čiže by ste takéto produkty mali určite servírovať aj vašim deťom a to odmalička.

Užitočné pre celé telo

Probiotiká ocenil už na začiatku minulého storočia Ilja Mečnikov. Všimol si, že obyvatelia Balkánu, kde sa vo veľkom konzumovali zakysané mliečne výrobky, sa dožívali vyššieho veku. No a po vojne Svetová zdravotnícka organizácia vyhlásila mliečne baktérie za alternatívu k antibiotikám. Prospešné mikroorganizmy, ako laktobacily, bifidobaktérie alebo enterobaktérie v črevách robia naozaj dobrú prácu, pomáhajú celému organizmu v správnom fungovaní a predchádzajú chorobám.

Naučte na cmar aj deti

Mliečne nápoje, najmä tie ochutené, si obľúbia aj vaši drobci. Mlieko a mliečne produkty by mali dostávať každý deň. V lete môže byť jahodový cmar od Meliny presne to, čo ich skvele osvieži na desiatu alebo v čase olovrantu. Alebo taká stracciatella. Ako zmrzku si ju isto dajú všetky deti. Tak prečo im ju neponúknuť s cmarom? Kyslejšiu pôvodnú chuť cmaru ani nezbadajú. Navyše im takto dodáte vápnik potrebný na stavbu kostí a zubov a potrebné vitamíny v prírodnej forme.

Myslím, že je to lepšia alternatíva zmrzliny či nanuku, nezabudnite však mliečne nápoje správne skladovať a po zakúpení sa s nimi poponáhľať domov do chladničky. Môže sa však stať, že dovtedy z nich nič nezostane a decká ich vypijú už cestou v aute…