×
Your cart is empty.
Diétami sa ničíte zbytočne!
13. júla 2015 Wordbajan Wordpress

Diétami sa ničíte zbytočne!

Posted in Blog

Diétami sa ničíte zbytočne!

Drastické recepty nefungujú

Po prvom očarení, keď kilá vody idú dolu, sme nadšení. Potom sa to zasekne a ďalej nezaberá. Výsledok? Frustrácia a znechutenie. Sami seba presvedčíme, že nám s tou váhou už nikdy nič nepomôže. A tak začneme jesť normálne, ako pred tým, aby sa stratená hmotnosť vrátila. Dvojnásobne.

Nie je to len estetická záležitosť

Okrem sklamania si však ľahko môžeme privodiť aj zdravotné problémy. Bláznivé, drastické nízkoenergetické diéty sú dokonca život ohrozujúce a vysnívanú postavu aj tak nedocielime. Potom si k tomu prikúpime ešte hriešne drahé zlepšováky ako gély, mastičky alebo brušné pásy. A aj tak nič.

Základom na to, aby to fungovalo je totiž tvrdá sebadisciplína. Po zvyšok života. Nie zázraky na počkanie. Začať možno zmenšením porcií každého jedla. Vylúčením tučných, mastných, ťažko stráviteľných jedál. Sladkostí, sladených nápojov… Ubrať teda z cukrov, pridať bielkoviny. Na tanier si nakladať veľa čerstvej zeleniny a ovocia. Jesť pravidelne, nevynechávať ani jedlo z hlavných jedál. A najmä v tom zotrvať. Vydržať. Tento stravovací režim nebrať ako za trest, ale obľúbiť si ho a zvyknúť si.

Aj cvičiť treba začať

Samozrejme, že ak vám nejde iba o zhodenie pár dekagramov do plaviek, ale o celkovú redukciu, vytvarovanie a zmenu postavy, bude vás to, okrem zmeny stravy, stáť aj niekoľko prepotených tričiek a permanentku do posilňovne. Bez pohybu a efektívneho cvičenia to nepôjde. Najlepšie však pod dohľadom trénera. Spolu s vhodnou stravou to už potom pôjde ruka v ruke.

Pri úprave stravy môžeme od Meliny jednoznačne odporúčať cmar! Okrem toho, že si ním dodáte veľa významných látok, bielkovín, vitamínov, obsahuje len veľmi málo tuku. Ideálna diétna potravina. Takou je však aj cottage cheese alebo tvaroh so zníženým obsahom tuku. Na raňajky alebo desiatu si dajte ovsenú natur kašu, na večeru zase niektorý z light syrov.
Skrátka, aj medzi odborníkmi sú overenými tipmi na schudnutie pestrá zdravá strava, pohyb a veselá myseľ. Tak smelo do toho!