×
Your cart is empty.
Deťom dajte syr každý deň
28. septembra 2015 Wordbajan Wordpress

Deťom dajte syr každý deň

Posted in Blog

Deťom dajte syr každý deň

Pre svoj rast potrebuje mať dieťa k dispozícii kvalitné stavebné látky, medzi ktoré patria aj kvalitné bielkoviny. Tie nájdete hlavne v potravinách živočíšneho pôvodu. Okrem mäsa ide najmä o mlieko a mliečne výrobky. Určite by mali byť dennou súčasťou jedálnička každého drobca.

Bez mlieka a mliečnych výrobkov to nepôjde

Mliekom sa vybaví aj podstatná časť dennej potreby vápnika. Decká by z neho mali vypiť každý deň asi pol litra. Plus im nezabúdajte dávať mliečne výrobky. Jogurty, kyslomliečne nápoje a syry. Všetko by to malo byť polotučné striedané s plnotučnými. Zabudnite na nízkotučné mlieka alebo jogurty s 0 percentami tuku. Pre deti isto nie. Nielenže ich ukrátite o energiu, ale oberiete ich takto aj o významné vitamíny a ďalšie zložky, ktoré sa bežne v mliečnych produktoch nachádzajú. Aby deti rástli, potrebujú práve dostatok energie, plnohodnotných bielkovín aj tukov.

Syry, ktoré môžete servírovať deťom už od jedného roka, sú takisto cenným zdrojom vitamínov skupiny B, vitamínu A, D a tiež hlavne vápnika. Mávajú však aj dosť tukov, takže je dobré ich obsah sledovať, resp. vyberať syry presne vyrobené pre potreby detí. Dodáte im bielkoviny vysokej biologickej hodnoty a vôbec… Vďaka syrom sa budú správne vyvíjať a pevné budú aj ich kosti a zuby.

Melina myslí aj na deti

Nový syr od Meliny je pre detičky ako stvorený. Teda, nie „ako“, ale naozaj je pre ne stvorený. Ide o goudu, ktorú si isto deti bez problémov obľúbia a potešia sa aj tvaru nakrájaných plátkov. Tie sú totiž vykrojené v tvare medvedíka, takže na pečivku s dobrou šunkou a maslom sa budú krásne vynímať…

Volá sa Fiko junior a spoznáte aj podľa veselého medvedíkového obalu. Bohatý na vitamíny, bielkoviny, vápnik aj tuk, ktorý je v porovnaní s bežnou goudou znížený. Deťom ho určite nebudete musieť maskovať a nenápadne vkladať medzi iné jedlá… Skrátka ich tento hravý syr nielen zaujme, ale isto aj zachutí. A tak máte minimálne o raňajkovú dávku mliečnych výrobkov postarané!