×
Your cart is empty.
Požierač tukov? Červený melón!
24. júla 2015 Wordbajan Wordpress

Požierač tukov? Červený melón!

Posted in Blog

Požierač tukov? Červený melón!

Výživná pochúťka

Aj keď si to ľudia pletú, melón nie je ovocie, ale zelenina. Niečo ako uhorka alebo tekvica. Pestovať ho začali už pred 4000 rokmi a dnes ho poznajú na celom svete. Uhasí nám smäd a aj nás dostatočne zasýti. Obsahuje totiž mnoho vlákniny. Hlavne je to však voda, ktorá tvorí až viac než 90% z celého melóna. Okrem toho nám dodá vitamíny A, B aj C. Svoje zastúpenie v ňom majú aj minerálne látky. Zinok, horčík, vápnik, jód či draslík. Takisto silný antioxidant lykopén, ktorý chráni bunky pred voľnými radikálmi alebo betakarotén, pomáhajúci očiam aj pokožke.

Chudnite s melónom

Červeného melóna sa môžete schuti najesť koľko vládzete. Určite nepriberiete. Práve naopak. Melón je výborný pri chudnutí, zasýti vás a uspokojí aj mlsnú chuť na sladké, takže už nemusíte do seba hádzať nanuky alebo iné sladkosti. Má však v našom tele aj dôležitejšie poslanie. Čistí krv, reguluje vysoký krvný tlak, pomáha pri ochoreniach srdca alebo pri cukrovke. Predchádza zápche a upravuje trávenie. Ak ho zjete aj s jadierkami, pomôžete si pri ochorení priedušiek alebo dýchacích ciest. A pozor, určite nemenej dôležitý je aj jeho účinok na erekciu. Patrí medzi afrodiziaká a pomáha podobne ako chemicky vytvorené tabletky.

Pomáha pleti a pokožke

Červený melón však nepomáha len zvnútra, ale aj zvonka. Našej koži. Najmä v prípade, že sme sa pridlho piekli na slnku. Ak si na spálené miesta priložíte vychladený nakrájaný melón, hneď sa vám uľaví.

Melónom sa dokonale zhydratujeme. Zvláčni sa pokožka, odvádzajú sa z tela škodlivé látky, ocenia ho obličky aj črevá. Tak ho určite oceňte toto leto aj vy! Vyberajte tie, ktoré majú suchú stopku, mali by byť zrelé. Nakrájajte a skvelé letné osvieženie doprajte aj deťom. Určite v ňom nie sú alergény. Máte ho doma? Tak teda, dobrú chuť!